Rješenja tvrtke Eclisse za funkcionalni ambijent

Odnos između arhitekture i potreba stanovanja tema je koja je pogurala projektante i proizvodne tvrtke sustava za građevinarstvo kako bi u obzir uzeli zahtjeve pristupačnosti u zgradama. Eclisse je tvrtka koja je pažljiva i osjetljiva na razlog zbog kojeg se posvećuje istraživanju inovativnih i ponekad avangardnih rješenja kako bi ponudila udoban ambijent, funkcionalan i bez arhitektonskih prepreka.

Sustavi kliznih vrata tvrtke Eclisse dozvoljavaju rješavanje delikatnog problema otvaranja i zatvaranja klasičnih vrata. Klizna vrata omogućavaju optimiziranje prostora i olakšavaju mobilnost starijih i hendikepiranih osoba. Nestajući unutar zida, oplate vrata ne ometaju obližnji manevarski prostor i ne stvaraju prepreku za prolazak kolica, koja slobodno mogu proći bez nailaska na prepreke.

Klasična vrata
1- Približiti se vratima, nagnuti se naprijed kako bi se dohvatila ručka vrata
2 - Jednom rukom otvoriti vrata, dok se drugom kolica pomiču unatrag
3 - Kako bi se omogućio prolaz kolica, vrata se moraju otvoriti do kraja
4 - Okrenuti kolica za otprilike 180°
5 - Proći kroz vrata unatrag gurajući se jednom rukom dok se drugom rukom uhvate vrata kako bi se zatvorila. Okrenuti se za otprilike 180°
6 - Nastaviti
 
Klizna vrata  
   
1 - Približiti se kliznim vratima i otvoriti ih

 

 

2 - Proći kroz vrata i zatvoriti ih
3 - Nastaviti

Posebice, postoje dva proizvoda tvrtke Eclisee koji su osmišljeni za podršku specijalnim rješenjima: patentirani sustav kliznih vrata EWOLUTO®, koji omogućuje postavljanje ručki i drugog tereta direktno na pregradu u kojoj se nalazi okvir vrata, i HOIST, jedna izvedba proizvoda tradicionalnog modela Unico koji omogućuje prolaz uređaja za podizanje u cilju kretanja i njege osobe.